Српски језик

ШКОЛСКИ ЧАСОПИС
    У Основној школи „Вук Караџић“ се одавно негује писана реч. У том смислу још од ранијих година је новинарска секција на челу са наставницима српског језика радила на школском листу чије би странице чувале саставе, песме, приче и ликовне радове ученика, фотографије и осмехе на истим, и на тај начин би ђаци и њихови наставници оставили траг у раду ове школе. 
    Наставница Марина Величковић и наставник Милош Петровић су у протеклих десет година са својим ученицима  израдили и објавили осам бројева школског часописа. Овај најновији је представљен само у електронском издању јер живећи у ери интернета и компјутера, лакше је и доступније свима имати га у тој форми.
ОВДЕ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ ШКОЛСКИ ЧАСОПИС
                                                                                                                                                                                                                                                                 Милош Петровић, проф.
MEЂУНАРОДНИ ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС „СРБИЈА И РУСИЈА – ШТА НАС СПАЈА“

На Међународном литерарном конкурсу „Србија и Русија – шта нас спаја“ који су расписали РЖД Интернешнел (Руске железнице) у сарадњи са православним дечјим часописом „Светосавско звонце“ и Међународним фондом јединства православних народа из Москве Одељење за Србију,  рад Јоване Станчев ученице 5. разреда (ментор Марина Величковић) добио је похвалу у категорији  7-12 година.
На конкурс су пристигла 1041 рад на српском и руском језику. Жири је доделио је по три награде и похвале у свакој категорији.
Свечаност доделе признања одржана је 10.12. у великој сали Народне библиотеке Србије уз присуство директора Руских железница, представника Српске православне цркве, амбасадора Русије у Србији Александра Чепурина, као и представника министарстава  Србије.  Наградни литерарни и ликовни конкурс који је расписала компанија „Тигар“ у Пироту
поводом 80 година рада – ЧИЗМА И ОПАНАК У ТРАДИЦИЈИ НАШЕГ НАРОДА
 
Према оцени комисије награђени су :
ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС:                                        ЛИКОВНИ КОНКУРС:
1.место – Јована Минчић  V2                                   2.место – Анђела Ђорђевић I4
2.место – Немања Крстић V2                                   1.место – Ленка Јончић IV2
2.место – Ксенија Пејчић  VI1
1.место – Мила Милошев VII6
Награде су додељене на свечаности у Галерији „Чедомир Крстић“ 15.12.